På den sportslige side startede turneringen med to kampe i går.

By-rivalerne Nûk og B-67 åbnede dette års udendørs GM. Kampen blev styret af Nûk holdet og endte med at vinde kampen 11-0, kampens spiller blev Nûk’s anfører Karo Dahl.

 

Anden kamp mødte de stærkt forsvarende mestre GSS fra Nuuk I-69 fra Ilulissat. GSS kunne gå til pause med en føring på 4-0. I anden halvleg virkede kampen afgjort med flotte og tekniske detaljer af kampens spiller Asii K. Berthelsen og endte fortjent med at vinde kampen 7-1.

Ud af oprindeligt ni tilmeldte hold, er kun fire rente faktisk dukket op til damernes GM i fodbold, der afholdes i Nuuk i disse dage. Det er beklageligt for deltagende at flere hold melder afbud i sidste øjeblik når GM nærmer sig, netop nogle hold har i forvejen bestilt deres rejser, hvorfor man er nødt til at gøre noget og ændre planerne som at gøre en undtagelse.

 

Derfor skal der gøres opmærksom på at B-67 sidste uge meldte at man manglede spillere, hvilket resulterer at man har besluttet at imødekomme at de kan hente nogle spillere udefra herunder primært oldgirls og unge spillere således planen kan afholdes og afvikle mesterskabet, dette har man også set for nogle år siden da mesterskabet blev spillet i Nuuk.

 

Undtagelsen har betydet at man ser bort fra nogle spillercertifikater for nogle i B-67 – B-67 kunne kaldes for By-holdet, men eftersom at de har meldt i sidste øjeblik har vi valgt at opretholde programmet og navngivelse af holdene herunder by-holdet for B-67.

 

KAK erfarer at de hold i nord deltager stort set når mesterskabet afholdes på nord, dette ser man også sidste år i Qeqertarsuaq. Den største udfordring ligger i trafikale udfordringer, transportudgifter er absolut største forhindring for både klubber men også for KAK for deltagelse i turneringer, det samme også for træningssamlinger, invitere lande op til kampe i Grønland, regionssamlinger eller etablering af talenthold samt nye tiltag.

 

Det etablerede dame udviklingsudvalg i KAK ser ligeledes et kæmpe uudnyttet potentiale i fodbold og i futsal hos damerne, hvilket man risikerer at komme til at hænge langt bagefter, ligesom KAK ikke har herre-landshold i udendørs fodbold. Udfordringen ligger primært i det økonomiske.

 

Der er kommet afbud fra følgende hold: UB-68 fra Uummannaq, UB-83 fra Upernavik, N-48 fra Ilulissat, T-41 fra Aasiaat og IT-79 fra Nuuk.

 

I dag spiller GSS mod B-67 klokken 17 og Nûk mod I-69 klokken 19 på Nuuk stadion.

Kontakt Os / Attavigisigut

Vi er ikke tilgængelig lige nu. Men du kan sende os en e-mail, og så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Massakkut pissarsiarisinnaanngikkutsigut e-mailerpigisinnaavatsigut, uterfigissavatsigit piaarnerpaamik.

Kan ikke læses? Skift tekst. captcha txt