Grønland havde takket ja til invitation til turnering i Kroatien – Futsal Week.

Her deltog:

 

Pulje A:

Montenegro – nr 53 i verden

Norge – nr 78 i verden

Turkmenistan – nr 73 i verden

 

Pulje B

Belgien – nr 26 i verden

Grønland

Saudi Arabia – nr 79 i verden

 

Grønland deltog med et ungt hold med, som skal bygge videre på de næste mange år og det blev som forventer en masse gode kampe.

 

Turneringen er en forberedelsesturnering frem mod Nordic Cup i Finland og resultaterne var svære at spå på forhånd. Spillere har virkelig brug for erfaringer fra internationale kampe. De skal ud og prøve at spille mod nogle de ikke kender og skal læse meget hurtigt, det får man kun ved at spille disse slags kampe” Siger René Olsen & Tekle Ghebrelul.

 

Kamp resume: (5-6) – Grønland – Saudi Arabien
Kampen blev spillet i en mærkelig atmosfære og blev til tiden en rodet affære. Saudi Arabiens spillere var teknisk dygtige, hurtige og driblestærke og rigtig gode på især 1 mod 1 og 1-2 afleveringer. En 1-2 bragte også Saudierne foran 1-0, inden Grønland kom igen og fik udlignet ved Patrick Frederiksen på en gennemspillet kontraløb.
Grønland kom også foran 2-1 efter et skudforsøg hvor Nick Reimer fulgte op og scorede på 2. bolden.
Saudi Arabien fik desværre udlignet til 2-2 efter manglende opdækning på bagerste stolpe.
Et godt pres blev fulgt op af en hurtig afslutning ved Søren Kreutzmann føring 3-2. Saudi Arabien fik dog udlignet til pausestillingen 3-3 på et indspark hvor direkte mand ikke blev fulgt til dørs samt et mindre drop af målmanden.
Grønland kom bagud 4-3 på et meget tvivlsom straffe og yderligere til 5-3 efter endnu en manglende opdækning på bagerste stolpe.

Grønland viste dog stadig fine takter og fik scoret efter et fint opspil og genpres ved René Eriksen. Udligningen kom også efter en 1-2 bande hvor Nick Reimer igen viste målnæsen til 5-5.

Der blev råbt og gestikuleret en del mere end man tidligere har oplevet og kampen blev rodet igen mod slutningen af kampen, hvor en klodset fritspark gav Saudi Arabien føringen 6-5 efter akkumuleret straffespark som også blev slutresultatet.

 

Kamp resume: (4-6) Grønland – Belgien
Det var et velforberedt Grønlandsk hold som mødte Belgien – 26 på verdensranglisten. Deres kompetencer var blevet analyseret og gennemgået med holdet og stod dybt med henblik på at få lukket deres tekniske og hurtige spillere ned og satse på kontraer. Belgien spil blev derfor meget på individuelle aktioner på kanten med efterfølgende skud på mål og de skulle ikke bruge meget plads før de søgte afslutningerne udefra.
Grønland kom foran efter et langt udspark til pivot og Patrick Frederiksen kunne bringe Grønland overraskende foran 1-0. Belgien viste dog deres kvaliteter på afslutninger var høj og kunne sparke en 2. bold ind som målmanden ikke kunne holde. Et hurtig igangsat indspark blev dog udnyttet klogt, hvor Lars Erik Reimer igen bragt Grønland foran 2-1.
Så gik Belgien konsekvent i overtal og fik udlignet til 2-2 efter et par halve chancer hvor Grønland bakkede for lagt tilbage. Det lykkedes også Belgien at bringe sig foran inden halvleg efter et opspil til pivot gennem midten som blev lagt af til skud uden chance for målmanden.
Belgien kom yderligere foran 4-2 i anden halvleg efter en placeringsfejl af målmanden, som ellers spillede en rigtig fin kamp med mange vigtige redninger.
En halv chance blev skabt efter et fint træk af John-Ludvig Broberg som selv fik fightet anden og tredje bolden ind til 4-3.
Belgien var generelt stærke på dødbolde og havde mange kombinationer som åbnede op for deres skytter og fik til sidst lokket en spiller så meget frem at de let kunne putte den bagom målmanden direkte fra hjørnespark gennem midten til 5-3. Det blev også 6-3 til Belgien efter en fejlaflevering samt en placeringsfejl i forsvaret efterfølgende.
Så gik Grønland i powerplay og fik tilspillet sig et par enkelte chancer via blok og Markus Jensen fik pyntet på slutresultatet 6-4 til Belgien.
Grønland fik vist fine takter i opspil til pivot og høj klasse i kontraspillet med mange hurtige raids.
På den negative konto blev der givet for mange chancer væk på Belgiens stærke dødboldskombinationer og Grønland var ikke skarpe nok på egne dødbolde.

 

Kamp resume: (0-5) Grønland – Norge
I en kamp med mange chancer på både fine opspil og hurtige kontraløbs chancer blev dele af holdet udstillet defensivt. Grønland kom bagud 0-1 efter både vending i feltet mellem to mand og en tværpasning gennem feltet af Norges nr. 11, efterfulgt af afslutning mellem benene og ind i det lange hjørne. Norge bragte sig yderligere foran 1 min efter direkte på saksespark fra siden af banen som overraskede målmanden. Sidste mål i første halvleg blev også sat ind mod kæde 2 efter fejl placering på norsk hjørnespark, som let kunne gøre det til 0-3 inden halvleg.
Anden halvleg blev spillet med klart mere energi hvor Grønland igen viste fine takter uden dog at kunne omsætte de fine chancer til mål. De sidste 10 min gik Grønland i overtal i et forsøg på at skabe større chancer og flere gode opspil viste at der er kommet godt styr på denne del af spillet som tidligere har haltet. Desværre dog uden at bolden ville ind. I stedet bragte Norge sig på 4-0 og 5-0 kort før tid.

Energien var desværre ikke til at få bolden helt over stregen og for nemme mål til normændene samt skader hos bl.a. topscore Nick Reimer og ikke spillede med, gjorde det svært for holdet at tro på et resultat efterhånden som kampen skred frem.

 

Slutplaceringer:

Finale: Turkmenistan – Belgien 1:5

  1. plads: Montenegro – Saudi Arabia 2:4
  2. plads: Norge – Grønland 5:0

Se kampene her: https://www.facebook.com/futsalweek

 

Det bemærkes fra bl.a. den vindende, belgiske landstræner, som var meget positiv overrasket over Grønlands niveau, at vi har flest store målchancer i kampen mod dem, hvorfor erfaring fra kampe er eneste vej mod mere effektivitet.

Vi skal hjem og træne intensivt på forsvaret og arbejde endnu mere med afslutningsspillet, så vi også udnytter en større del af de mange gode gennemspillede chancer.

Det grønlandske forsvarsspil har flyttet sig i den rigtige retning, hvor kun personlige fejlplaceringer kostede. Kontraspillet er rigtig godt og kan udfordre mange lande, men skal der øves flere situationer foran mål for at få bolden det sidste stykke over stregen.

Holdets gennemsnitsalder er historisk lav og tegner godt for fremtiden med mange lag der kan bygges på endnu.” Slutter Landstrænerteamet.

Kontakt Os / Attavigisigut

Vi er ikke tilgængelig lige nu. Men du kan sende os en e-mail, og så vender vi tilbage til dig hurtigst muligt. Massakkut pissarsiarisinnaanngikkutsigut e-mailerpigisinnaavatsigut, uterfigissavatsigit piaarnerpaamik.

Kan ikke læses? Skift tekst. captcha txt